Meest gestelde vragen SWB

 

Wat is SWB?

SWB is de naam voor programma’s Start Werk, Blijf veilig. SWB biedt verschillende veiligheidsprogramma’s waarmee men leert over veilig werken volgens de Arbowet. Voor iedere doelgroep is er een passend programma.

 

Is SWB een alternatief voor bijvoorbeeld VCA?

Ja. Het SWB-veiligheidscertificaat is een goed alternatief voor iedereen die moet leren veilig te werken. Met SWB leert uw medewerker hoe er veilig gewerkt moet worden binnen uw bedrijf op het niveau dat past bij uw medewerker. Er is één beperking: staat VCA als eis in een bestek of RI&E, dan moet in gesprek met de opdrachtgever gezocht worden naar een mogelijk toegestane afwijking van die eis.

 

Wat kan ik hier als werkgever voor doen?

Als de eisen binnen het bestek of in uw RI&E worden gewijzigd in ‘veilig en gezond werken volgens de Arbowet’ kan SWB altijd worden ingezet.

 

Hoe werkt het?

Er zijn twee mogelijkheden:

 1. SWB werkt volgens een zelfregulerend systeem.Wij leiden de leidinggevenden op uw werkvloer op, waarna zij zelf hun medewerkers trainen. Zo ontstaat er op de werkvloer een gesprek over veiligheid op uw werkvloer. Iedere medewerker doet aan het eind van de training examen op eigen niveau.
 1. Voor medewerkers die zelfstandig de e-learning kunnen volgen, zijn licenties beschikbaar. Ook zij sluiten het programma af met een examen.

 

Voor welke niveaus zijn er programma’s?

SWB heeft programma’s op maat voor iedereen.

Taalniveau Programma SWB
A1 Basis SWB
A2/1F SWB Veilig werken in makkelijke taal
B1/2F Start Veilig
B2/3F B-VCA

 

Wat kost het?

Voor ieder bedrijf of deelnemer wordt gekeken welk SWB-veiligheidsprogramma het beste past. Daar wordt een bijpassende offerte voor samengesteld.

 

Waar kan ik de opleiding volgen?

De trainingen kunnen plaatsvinden bij u op de werkvloer. Dit heeft onze voorkeur, omdat dan tijdens de training uw werkvloer gelijk betrokken wordt bij onderwerpen die specifiek voor uw bedrijf belangrijk zijn. De trainingen kunnen ook op de locaties van Fiolet Taaltrainingen gegeven worden.

 

Hoe kan ik een afspraak maken?

In de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord en Zaanstreek en Waterland kunt u een afspraak maken met Fiolet Taaltrainingen, samenwerkingspartner SWB, tel. 0299-373280, via info@fiolet.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen.

 

  Naam*

  Woonplaats*

  E-mail*

  Telefoon*

  Bericht*