Meest gestelde vragen SWB

Wat is SWB?

SWB biedt verschillende veiligheidsprogramma’s waarmee men leert over veilig werken volgens de Arbowet.  Voor iedere doelgroep kan een passende keuze gemaakt worden uit één van onze programma’s.

Is SWB een alternatief voor het huidige VCA?

Ja. Het SWB-veiligheidscertificaat is een alternatief voor het huidige VCA. Met SWB leert uw medewerker hoe er veilig gewerkt moet worden binnen uw bedrijf. Er is één beperking: staat VCA als eis in een bestek of RI&E, dan moet in gesprek met de opdrachtgever gezocht worden naar een mogelijk toegestane afwijking van die eis.

Wat kan ik hier als werkgever voor doen?

Als de eisen binnen het bestek of in uw RI&E worden gewijzigd in “veilig en gezond werken volgens de Arbowet” kan SWB altijd worden ingezet.

Hoe werkt het?

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. SWB werkt volgens een zelfregulerend systeem.
  De leidinggevenden van uw werkvloer leiden we op, waarna zij zelf hun medewerkers trainen. Zo ontstaat er op de werkvloer een gesprek over veiligheid op uw werkvloer. Iedere medewerker doet aan het eind van de training examen op eigen niveau.
 2. Voor medewerkers die zelfstandig de e-learning kunnen volgen, zijn licenties beschikbaar. Ook zij sluiten het programma af met het maken van een examen.

Is het SWB programma ook geschikt voor laaggeletterden?

Ja. SWB heeft programma’s op maat voor iedereen.

Wat kost het?

Voor ieder bedrijf of deelnemer wordt gekeken welk SWB-veiligheidsprogramma het beste past. Daar wordt een bijpassende offerte voor samengesteld.

Waar kan ik de opleiding volgen?

De trainingen kunnen plaatsvinden bij u op de werkvloer. Dit heeft onze voorkeur, omdat tijdens de training uw werkvloer gelijk betrokken kan worden bij onderwerpen die specifiek voor uw werkvloer belangrijk zijn.U kunt de trainingen ook laten plaatsvinden op de locaties van Fiolet Taaltrainingen.

Hoe kan ik een afspraak maken?

In de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord en Zaanstreek en Waterland kunt u een afspraak maken met
Fiolet Taaltrainingen, samenwerkingspartner SWB, tel. 0299-373280, via info@fiolet.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen.

  Naam*

  Woonplaats*

  E-mail*

  Telefoon*

  Bericht*